Hopea tylypahka

Sivut eivät toiminnassa toistaiseksi

Roolipeli

Tekijänoikeudet ja sivuinfo

Pelaaminen

Roolipeli on vuorovaikutteinen kerronnan muoto, jossa osallistujat eläytyvät hahmojen rooleihin. Pelien juoni muotoutuu ja kehittyy osallistujien välisessä vuorovaikutuksessa eräänlaisena improvisaationa.
- Wikipedia

Roolipelaaminen onkin tämän sivun se pääajatus. Kaksi tai useampi pelaaja siis sopii aloittavansa pelin johonkin alueelle eli aiheeseen Hopean Tylypahkan foorumilta. Tällähetkellä pelialueita löytyy Tylypahkan mailta, sekä muut alueet, esim. Viistokuja yms.. Pelaajat voivat sopia sopia roolimisjärjestyksen, eli missä järjestyksessä kirjoittavat peliviestejä, eli rooleja tai olla käyttämättä roolimisjärjestystä ollenkaan. Peli aloitetaan niin, että sovitusti toinen pelaaja luo aiheen johonkin pelialueelle aloitusroolin kera. Hän voi esimerkiksi tägätä (alempaa lisää tietoa) pelaajan tai pelaajat jotka osallistuvat peliin. Pelin voi lopettaa kumpi tahansa, ku siltä tuntuu. Toisella pelaajalla on myös oikeus lopettaa peli, jos se jää jumittamaan jonkun pelaajan vuorolle pitkäksi aikaa. Rooleissa voi tienata ja menettää rahaa ja raha voi myös liikkua pelaajien välillä (esim. pelaaja x ostaa pelaaja y:ltä 5 kaljuunan kirjan -> 5 kaljuunaa siirtyy pelaaja x:ltä pelaaja y:lle).

Vaikka Hopea Tylypahka on ’virallisesti’ roolipeli, pelata voi yksin eli kirjoittaen tarinoita. Yksin pelattaessa muiden pelaajien hahmoja ei esiinny omissa tarinoissa, mutta sen sijaan voi hyvin keksiä omia npc-hahmoja. Npc-hahmo, eli non-player-character -hahmolla ei ole pelaajaa ja niitä voi keksiä itse sekä ohjailla mielensä mukaan. Käytännössä foorumilta löytyy Tarinat -niminen osio, johon voit luoda omalle hahmollesi oman topicin, eli aiheen. Aiheen nimi voi olla esimerkiksi hahmosi etu- ja sukunimi, hahmosi etunimi jne., sinä päätät! Kaikki hahmosi tarinat tulevat tuon aiheen alle. Tarinat vaikuttavat hahmosi elämään siinä missä muiden pelaajien kanssa pelatut roolipelitkin (esim. tarinassasi hahmosi ostaa 2 sulmun kermakaljan -> hän on 2 sulmua köyhempi). Hahmo ei kuitenkaan voi saada tai menettää tupapisteitä omalta tuvaltaan. Muiden pelaajien tarinoita voi käydä lukemassa, mutta aiheisiin ei tule muita kuin kyseisen hahmon tarinoita, ei palautetta yms.. Ylläpitäjä kuitenkin laittaa aina viestillä, montako tupapistettä ja kaljuunaa tarinasta ansaitsee.

Foorumin ja Proboardsin käyttö

Hopean foorumina toimii siis Proboards -niminen sivupohja. Sillä voi tehdä siis foorumeita ja sitä käyttää moni muukin suomalainen ja ulkomainenkin roolipeli Hopean lisäksi. Proboards on selkeä sekä käyttäjä että ylläpitopuolelta. Foorumia pyritään muokkaamaan mahdollisimman suomenkieliseksi, mutta kaikkia asioita ei voi muokata, joten ne jäävät englanninkielisiksi.

Käytännössä viestin lähettäminen käy näin: ensin valitaan haluttu kategoria ja aihe. Jos ei tiedä, mihin laittaa oma viesti, kysyä voi ylläpidolta. Kun kategoria ja aihe on valittu, pinkin otsikkopalkin alta löytyy ohuempi valkea palkki, jossa lukee Vastaa. Sitä painetaan ja päästään täyttämään viestin teksti. Jos et ole kirjautunut foorumille (esim. jos kirjoitat viestiä vieraskirjaan), Nimi -kohtaan tulee luonnollisesti oma nimimerkkisi, jota käytät täällä Hopeassa. Jos taas tahdot luoda uuden aiheen (aiheen ’alle’ tulee siis kaikki viestit ja esim. peleille luodaan oma aihe, johon peliviestit lähetetään), valitset taas oikean kategorian. Pinkin otsikkopalkin alta löytyy jälleen ohut valkea palkki, jossa lukee Luo uusi aihe. Painat tätä ja pääset luomaan uuden aiheen. Jos taas et ole rekisteröitynyt (kun esim. olet liittymässä), nimi -kohtaan tulee täällä käyttämäsi nimimerkki. Otsikko kohdassa oleva otsikko tulee näkymään aiheen eräänlaisena nimenä, kun katsot sitä kategoria -kohdasta. Kun luot omaa hahmoasi, otsikoksi tulee hahmon nimi, peleissä pelin nimi jne..

Foorumin pikaesittely

Foorumilla ylimpänä (yläkuvan / bannerin alla) on murupolku, eli linkkejä klikkaamalla pääset aina edelliseen foorumin sivuun, missä olet ollut aikaisemmin. Alempana löytyy eräänlainen navigaatio, samanlainen kuin Hopeassakin samalla paikalla. Info -kohdassa löytyy vain yleistä infoa Hopeaan ja foorumiin liittyen sekä tärkeimmät linkit eli linkki pääsivulle sekä vieraskirjaan. Info -kohdasta löytyvät myös kuukauden palkitut pelaajat tai hahmot. Aloitus -välilehdeltä löytyy ajankohtaista peliin liittyen, esim. uusimmat juonenkäänteet, joita ei pääsivulta löydy. Myös pikalinkit läksyihin ja kokeisiin löytyy siitä. Pääset myös kirjautumaan ja rekisteröitymään tästä välilehdeltä. Opiskelu -boksin alla on lisää hyödyllisiä linkkejä foorumilla. Tämän tekstialueen jälkeen ovatkin liittymisosio, hahmoesittelyt ja tietysti pelialueet ja tarinat.

Tekijänoikeudet ja sivuinfo

Kaikki sivulla oleva teksti ja muu materiaali on Hopea Tylypahkan omaisuutta, ellei toisin mainita.

Kaiken © Hopea Tylypahka 2018, ellei toisin mainita | Kyseessä on täysin virtuaalinen sivu